Specialized testdag: Gloednieuwe Epic & Tarmac SL7

Zaterdag 2 augustus 2020 is Maarten met een paar klanten naar de Specialized testdag gegaan. Vooral de gloednieuwe Epic en de gloednieuwe Tarmac SL7 werden getest. De grote vraag is natuurlijk: Vielen ze in de smaak? En: Rijden ze echt veel beter dan hun voorgangers?

De Tarmac SL7

De nieuwe Specialized Tarmac SL7 wordt ingezet als de alleskunner. Maarten en onze klanten waren er erg tevreden over. Volgens hen is de Tarmac SL7 een echt vooruitstrevende fiets. Een VISKERcycles klant die voorheen een Venge S-Works reed, vindt de Tarmac SL7 een heel goede fiets, omdat die net wat wendbaarder is dan de venge. ‘Een groot voordeel is dat deze fiets lichter en een stuk meer comfortabel is vergeleken met de Venge’. De Tarmac SL7 is ongeveer even stijf als de Venge, alleen de Venge is toch net wat stabieler terwijl de Tarmac SL7 net wat speelser is. Maarten vindt het ook echt een top fiets en een goede zet van Specialized. Wie wil er nou niet het lage gewicht van de Tarmac en de aerodynamica van de Venge in een fiets? Kortom veel positieve reacties.

De nieuwe Epic

Ook heeft Specialized dit jaar een nieuwe Epic uitgebracht. Een paar grote veranderingen zijn dat de Epic een nieuw Brain heeft, dat zorgt voor heel nieuw ervaring. De Epic heeft in vergelijking met zijn voorganger een 15 procent stijvere achterkant. ‘De nieuwe Epic is een fijne nieuwe editie, omdat hij goed direct is en door het nieuwe Brain pakt hij de klappen op waarvan je wilt dat hij ze pakt’, vertelt Maarten. ‘Wanneer de achtervering niet nodig is, bijvoorbeeld op een vlak pad of op de weg, fietst de Venge als een hardtail.’ De Venge is de perfecte combinatie tussen stijfheid en comfort. Een andere VISKERcycles klant, ook aanwezig op de Specialized testdag, vindt dat de Epic ook zekerder afdaalt dan het vorige model. Kortom, veel goede reacties op de gloednieuwe Epic!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00