Specialized Diverge vs. de CruX?

Niet alleen gravel rijden is tegenwoordig erg hip, het biken op de cross is ook vrij populair! Op zowel gravel als cross country terreinen wordt er op de Specialized Crux en Diverge gefietst. Maar welke fiets is beter? In deze blog vertellen we over het verschil tussen een Specialized Crux en Diverge.

DIVERGE

Specialized heeft dit jaar de nieuwe Diverge geïntroduceerd. Dit nieuwe model heeft een hele nieuwe geometrie gekregen, een die lijkt op de geometrie van de Specialized Epic hardtail. De Diverge heeft een langere wielbasis dan het vorige model en ook de bottom bracket is een halve centimeter omhoog gebracht. Zie hieronder het verschil tussen de nieuwe en oude Diverge.

Door de nieuwe geometrie van de Diverge is deze fiets uitermate geschikt om single tracks mee te rijden. Hierdoor is de nieuwe Diverge een echte allround fiets. Hij is zelfs uitgerust met de future shock.

FUTURE SHOCK

Nu vraag je je vast af wat een future shock is. Dit is het dempsysteem van Specialized dat de harde klappen incasseert. Specialized heeft zelfs een future shock 2.0, waarbij de fietser het dempsysteem kan uitschakelen via een draaiknop. Dit dempsysteem zorgt ervoor dat o.a. gravelritten een stuk comfortabeler zijn.

CruX

De Specialized CruX is een super snelle Cyclocross fiets en puur gemaakt voor wedstrijden. De geometrie en het lichte en stijve frame zorgt ervoor dat de CruX super snel is. In tegenstelling tot de Diverge is de CruX niet uitgerust met het future shock dempingsysteem.

Daarbij is de bandbreedte van de CruX minder groot dan bij de Diverge. Dit komt doordat de CruX wordt gemaakt op basis van de wetten van de Union Cycliste Internationale (UCI).

Dus, rijd je graag wedstrijden en vind je crossen in de winter en gravellen in de zomer heerlijk om te doen? Of vind je zowel gravellen als crossen erg leuk, maar is snelheid is minder belangrijk dan comfort? Dan is de Diverge de beste fiets voor jou.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00