Fietsen in tijden van corona

Wij zijn erachter gekomen dat VISKERcycles een opmerkelijk aantal klanten heeft met kennis en ervaring op het gebied van infectieziekten en de huidige corona epidemie, zoals infectiologen, epidemiologen en zelfs wetenschappers uit de biotechnologische industrie die betrokken zijn bij het ontwikkelen van corona vaccins. Deze klanten denken wij dat wij in de komende maanden en misschien wel jaren geconfronteerd zullen blijven met terugkerende uitbraken van epidemieën veroorzaakt door corona- of andere virussen. Het is daarom zaaks om ons voor te bereiden op een corona-bestendig bestaan en de fiets zal hier in een belangrijke rol spelen. Tijdens fietsen is de kans op overdracht van virussen erg klein en niet voor niets behoren fietsenwinkels in Engeland tot de categorie “essential business” (een andere oorzaak zou kunnen zijn dat Boris Johnson graag fietst).

We hebben helaas de opening van het van Deventer cycling café moeten uitstellen en ook zal er van de groepsritten voorlopig weinig terechtkomen maar we zitten niet stil: VISKERcycles organiseert in april de ohsolomio rides aan die starten en finishen bij de winkel en perfect zijn voor maximaal 2 fietsers per groep. Daarnaast hebben we nu ook een flink aantal Specialized Allez modellen in diverse maten beschikbaar voor de verhuur (per dag of per maand) met of zonder navigatiesysteem. Geen enkele reden meer om niet door polders, duinen en bossen te fietsen, ook als je geen fiets hebt of als alle parkeerplaatsen op slot gaan. En als er een volledige lock-down komt, dan blijft VISKER in business. Wij zijn tenslotte Tacx fietstrainer dealer en we zijn in gesprek met Zwift om ViskerCycles Social Rides te organiseren, waarover later meer.

Voor woon-werk verkeer is de fiets in tijden van corona de beste oplossing. Ik woon in Haarlem en werk afwisselend in Amsterdam Zuid-Oost en in Naarden. Voor het woon-werk verkeer gebruik ik zoveel mogelijk de fiets. Dat zijn nogal wat kilometers, dus ik wissel de racefiets -bijvoorbeeld als het wat slechter weer is- af met een Specialized Turbo Vado 6.0, volgens de RAI-vereniging de beste speed-pedelec van 2019, waar ik in korte tijd alweer een paar honderd kilometer door weer en wind mee heb gereden. Fantastische fiets, relatief licht en wendbaar, natuurlijke voelende trapondersteuning en ook nog goed te fietsen als de motor uitgeschakeld is. Er is geen snellere manier om vanuit Haarlem in centrum Amsterdam te komen, het is goed voor de gezondheid en milieu en 100% corona-bestendig. Visker Cycles levert alle Specialized Vado en Como e-bike en speed-pedelec modellen, weer-bestendige kleding en alle accessoires die de fietsforens zou wensen. En ook als het laatste coronavirus het land heeft verlaten, blijft de e-bike/speed-pedelec natuurlijk het vervoermiddel van de toekomst.

Het zijn lastige tijden en wij wensen iedereen sterkte en gezondheid toe. Maar laten we niet bij de pakken neer gaan zitten en er het beste van maken. Wij hopen met onze activiteiten hieraan bij te kunnen dragen.

Sander van Deventer

Maarten Visker

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00