Fiets je liever binnen of buiten?

De zomer is bijna voorbij, de corona situatie helaas nog niet, de herfst komt eraan en slecht weer komt om de hoek kijken. Blijf je dan buiten fietsen of ga je toch over op binnen trainingen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Binnen fietsen

Het binnen trainen is in de corona tijd weer helemaal opnieuw uitgevonden. Alle pro’s waren te vinden op Zwift. Zwift is een online game voor fietsers. Je kan social rides doen en je kan races rijden in verschillende categorieën. En naast de Zwift zijn er nog meer apps die je kan gebruiken voor het binnen fietsen.

Het voordeel van binnen fietsen is dat je altijd kan rijden wanneer je maar wilt. Goed of slecht weer, licht of donker. Het maakt niet uit. Daarnaast kan je veel specifieker trainen omdat je niet hoeft te stoppen voor stoplichten. Als je een smart trainer hebt, kan je ook de trainingen zo programmeren dat de trainer de weerstand automatisch aanpast. Voor een blokjes training is het dus perfect.

Het nadeel daarentegen is dat binnen fietsen mentaal veel vraagt, omdat je tegen een computer fietst en niet daadwerkelijk ergens naartoe fietst, waardoor het een beetje saai kan zijn.Veel mensen rijden vaak niet langer dan een uur binnen. Daarnaast kan de warmte een nadeel zijn. Wel is dit makkelijk op te lossen door gebruik te maken van ventilatoren. Een tip van pro’s: Leg je fietsoutfit in de vriezer voorafgaand aan je binnenrit. Het schijnt dat je het dan langer volhoudt. Je zou je ook kunnen hullen in de kledinglijn voor extreem warm weer van Rapha. Een ander nadeel is dat je bij het indoor fietsen niet stuurt, waardoor je niet leert om bochten en waaiers te rijden.

Buiten fietsen

Buiten fietsen blijft toch het meest populair. Zeker in de lente en zomer zien de dijken en polders vol van de fietsers. Maar waarom geeft (bijna) iedereen de voorkeur nou aan buiten fietsen? Het eerste voordeel is dat je bochten leert rijden. Daarnaast leer je te anticiperen op het verkeer en om te gaan met wind. Het grootste voordeel is misschien wel de omgeving waarin je fietst en de gezelligheidsfactor van het fietsen met je maten. Daar staat tegenover dat er niets zo onvoorspelbaar is als het weer. En van fietsen in de regen en kou worden de meesten niet blij. Uiteraard kan je hierop inspelen door middel van kleding en een goede buien radar. Ook worden de dagen weer steeds korter en is het dus sneller donker. Hierdoor worden de ritten na het werk een stukje korter.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00